Headerbild

Kategorier

Nyheter inför sommarens kappseglingar

2013-05-22 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

För att locka ut fler båtar på kappseglingsbanorna och minska antalet inställda tävlingar inför vi ett antal förändringar inför sommarens kappseglingar.

Vi har under de senaste åren sett en minskning av deltagande båtar på våra tävlingar, detta har vid ett flertal tillfällen lett till att tävlingar inte blivit av, största problemet har varit i tisdagsserien men minskningen har även märkts vid andra tävlingar.

I ett försök att förbättra deltagarantalet har Seglingskommittén beslutat om följande förändringar:

 

Tisdagsserien:

  • Anmälan senast kl 19:00 på måndagar, detta ger tävlingsledaren mer tid att aktivt efterlysa fler deltagare.
  • Vi sänker kravet på minsta antalet anmälda båtar till 4 istället för 5, det är inte lika kul med få båtar men hellre det än ingen tävling alls.
  • Skeppare som är utsedd att vara tävlingsledare får delta i tävlingen om han ordnar med andra funktionärer som kan leda tävlingen.
  • Uppmuntra tävlingsledare att lägga andra banor än rena kryss-läns banor för att gynna fler båtar än de som är optimerade för just denna form av bana.
  • Nybörjare får vid sina tre första tävlingar starta vid fyraminutersskottet för att avdramatisera startmomentet. Vid målgång lägger man sedan till tre minuter, det ger dem en möjlighet att tjäna en minut om de prickar ”fyran” precis.

 

Ladysail:

  • För att ta bort det för många skrämmande startmomentet så ändrar vi Ladysail till att bli en tävling med omvänd SRS-start, detta ger också en roligare och mer spännande målgång.

 

Övriga distanskappseglingar: 

  • Uppmuntra skeppare med ”gastbrist” att köra Short handed genom att tillåta autopilot.

 

Väl mött på kappseglingsbanorna

//Seglingskommittén

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)