Headerbild

Kategorier

PSS Seglarläger 2013

2013-04-30 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

För femte året i rad anordnar Piteå Segelsällskap ett seglarläger vid klubbens anläggning på Jävre-Sandholmen

Tidpunkten är från lördag 15 juni kl. 10:00 till måndag 17 juni kl. 15:00, dvs. helgen före midsommarhelgen. 
 
   
Vi räknar med att kunna ta emot ca 15 deltagare och förtur ges för barn till medlemmar i PSS. Deltagarlistan fylls på allteftersom anmälningar kommer in, tills den är full. Här gäller alltså ”först till kvarn”!
 
 
PSS äger två RS Feva XL, fyra Optimistjollar och en Laser Radial. Vid behov försöker vi låna in ytterligare jollar till lägret. PSS har även en RIB som vi använder som följebåt och i år så kommer vi att ha tillgång till ytterligare en RIB.
 
 
Lägret kommer att innehålla en hel del jollesegling men också grundläggande seglingsteori, sjövett, knopar etc.
 
 
Deltagarna kommer att delas in i två olika grupper; en för nybörjare och en för de som varit med tidigare och kan segla. För de senare skall vi försöka genomföra några enkla kappseglingar. Aktiviteterna leds av seglingsinstruktörer, tillsammans med andra vuxna och ungdomsledare.
  
 

Deltagare bör vara mellan 8-14 år och måste vara simkunniga. Tidigare deltagare som passerat åldersstrecket får gärna anmäla sig som ungdomsledare.
 
 
Det blir även övriga mer lägerbetonade aktiviteter såsom tävlingar, skattjakt, fiske, bad & bastu, etc. som leds av ungdomsledare. Det finns också tillgång till basketbollar och landhockeymål samt klubbor.
 
 
I lägeravgiften, som är 500 kr, ingår frukost, lunch, middag och fika och frukt. Det kommer också att finnas möjlighet att köpa godis & glass i vår ”kiosk”.
 
 
Då vi har en begränsad organisation, så har vi tydliga önskemål om att föräldrar hjälper till vid ex. någon lunch eller middag.
 
 
Barnen sover i medhavda tält.
 
 
Arrangörsstaben är under bildande och ser väldigt bra ut även i år.

 
Anmälan sker till; ulf.westerberg@curacao-consulting.se

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)