Headerbild

Kategorier

Jonas Persson med Acce vann Klubbmästerskapet

2010-08-30 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Det blev välmeriterade Jonas Persson med 606:an Acce som tog hem Klubbmästerskapet 2010. Tre spikar på lika många starter visade tydligt vem som var bäst på Inre fjärden.

Målskottet i första racet togs av Benny Öhman på Dream tätt följd av den andra Expressen Bollox med Ove Lundmark. På omräknad tid var dock marginalen upp till Jonas Perssons Acce drygt två minuter. Andra racet såg länge likartat ut. Dream i ledning med Bollox tätt efter och Acce välseglande lite längre bak (SRS 1.03). Inför sista varvet skrotade vinden och Bollox kunde gå förbi Dream. Ett kort bleke följde och banan kortades av med ett halvt varv. Bollox kom bäst iväg när vinden började fylla igen och kunde ta skottet före Dream. Acce såg för en stund slagen ut men fick till slut vinden och kunde ta segern med en dryg minut till godo på Expresserna.

Inför sista racet såg Acce ut som en given segrare och frågan stod mer öppen kring andraplatsen. Den Express som skulle slå den andra kunde räkna med silvret medan endast en bruten tävling kunde stoppa Acce från guld. Bollox smet iväg för babord och fick ett ryck gentemot Dream som man sedan förvaltate bra och drygade ut vilket räckte till en andraplats totalt. Jonas på Acce seglade säkert och bra och vann även det sista racet med närmare tre minuter. På tredjeplats i sista delseglingen Daniel Sällström med Festina.

Jonas Persson är ganska ny i PSS men har ett seglings CV som inte går av för hackor. Han tillhörde tidigare Luleå SS och har bland annat seglat Ok-jolle på VM nivå samt 606. Grattis Jonas!  

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)