Headerbild

Kategorier

Stig-Jakobs minne avgjort - Festina segrade.

2009-06-08 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Trevligt upplägg, omväxlande seglingar och goda räkor förgyllde helgen under Stig-Jakobs minnessegling. Roligast hade nog familjen Sällström ombord på Festina som seglade de tre banorna snabbast av alla.

Fredag.

Kort race från Haraholmen till Sandholmen. Fin vind från NO gav en klar fördel Bollox som var enda båt anmäld med spinnaker. Ove och Tea körde så det rykte och tog första spiken. Tvåa i mål Anjo med ensamseglande Torgny tätt följd av familjen Sällströms Festina och sedan Vildvittra med tvåmansbesättningen Tomas och Linda. Camilla bjöd på varm korv och förfriskningar utanför stugan i samband med prisutdelningen. Barnfrågorna klurigare än väntat tyckte Edit, Isak, Emil och Tea.

 

Lördag.

Inledande pinkryss upp mot Degersten. Vid Lill-Hörun försvann vinden, kom tillbaka, vred och försvann igen. Chansartat med andra ord. I Melllerstödraget stabiliserades förhållandena och båtarna fick fin fart norrut. Vildvittra och Festina ryckte ifrån och kämpade sedan nära varandra ända in i målet vid Svinöra som nåddes första av Vildvittra. Bollox och Anjo fastnade mellan Nörd-Haraholmen och Baggen i över en timma i "årets blekaste bleke". Tipspromenad, prisutdelning för dagens segling samt barnfrågorna, innan kvällens räkfrossa tog vid. Kvällsbastu för de som ville.

 

Söndag.

Lättvindsstart och lurigt ut till Koskäret innan sydvinden mötte. Återigen gällde det att vara på rätt ställe vid "omstarten" Kanterna visade sig vara dagens recept ut till Degersten som rundades först av Vildvittra tätt följd av Bollox. Sedan spinnaker - för de som hade - in till Haraholmen som nåddes första av just Bollox med Vildvittra på andra plats och Festina på tredje.

 

Efter att den totala tiden räknats samman stod det dock klar att Festina - med Daniel, Eva, Emil, Isak och Edit ombord  - än en gång segrat. Tredje inteckningen alltså i den vackra skeppsklockan som skall vandra fram till 2014 när Stig Jakobsson skulle fyllt 100 år. Flest inteckningar då vinner priset för alltid.

 

PSS tackar deltagare och arrangörer för en fin helg. Piteåtidningen, Sparbanken Nord, SF Brandskyddskontroll samt några privata bidragsgivare stod för det trevliga prisbordet.

 

Resultat

1. Festina     X-79          Daniel Sällström

2. Vildvittra  First 310    Tomas Nilsson

3. Bollox      Express      Ove Lundmark

4. Anjo        Avance 24  Torgny Jonsson 

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)