Headerbild

Kategorier

Styrelsemöte december och segeljollar till Bondö marina

2023-12-15 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Till sommaren flyttar PSS ett par segeljollar till Bondö Marina med syfte att intressera fler för segling. Styrelsen ska också förbättra informationen till medlemmarna och ekonomin ser bra ut.
Det är är några nyheter från senaste styrelsemötet.

PSS styrelsens decembermöte genomfördes 14 december. Vice ordförande Bengt Larsson ledde mötet med Lars Nyström som sekreterare och Torgny Jonsson som justerare. På plats även ledamöterna Bo Sandberg, Inger Sandberg och kassören Peter Lysholm (via länk).

Verksamhetsåret är inte riktigt över och bokslut och nästa års budget är någon månad bort. Men det ser bra ut. Kostnaderna för renoveringen av bryggorna vid Jävre Sandholmen blir lägre än beräknat tack vare lägre virkespriser och ett bidrag till satsningen.

Bryggprojektet borträknat rullar verksamheten på med ett nollresultat.
När vårsolen kommer fram ska de sista trallarna skruvas och förtöjningsöglor monteras. Ambitionen är att bryggorna ska vara klara inför nästa säsong.
Styrelsen ska också försöka få loss fler förtöjningsöglor för att kunna montera dem tätare och fortsätta bygga ut systemet med mooringlinor. Det vill säga fast monterade ankarlinor som gör att fler båtar ryms vid bryggorna.

Styrelsen har som ambition att locka fler till seglingen och förhoppningsvis föryngra. Som ett led i detta flyttas två optimistjollar från klubbstuga vid Jävre Sandholmen till Bondö Marina.
Tanken är att de ska kunna användas för dem som vill pröva på och kanske för vana seglare som vill utmana varandra på ett matchrace. Det finns ett gäng segeljollar kvar vid klubbstugan för er som vill segla där.

Pss flyttar två optimistjollar från Jävre till Bondö Marina till kommande säsong. Nu kan klubben inspirera till segling på två ställen. Bild från i somras då några unga testade segling vid klubbstugan i Jävre.

Styrelsen när också en idé om att hålla någon form av kurs, föreläsning på kappseglingstemat under våren. Också det i syfte att stötta nya medlemmar och inspirera till kappsegling.


Till sist har styrelsen tagit ett principbeslut om att förbättra informationen och dialogen med medlemmarna. Det handlar egentligen om tre punkter där den här texten är ett exempel på den första punkten - att hemsidan ska vara den primära informationskällan då den är den enda alla medlemmar har tillgång till.
Styrelsen kommer att uppdatera all information, se till att det finns ett tätt nyhetsflöde och på sikt även jobba med webbplatsens funktioner och utseende.
Utöver detta ska föreningen använda sociala medier, affischer, anslag, mejl för sin kommunikation - men allt av vikt ska snabbt och attraktivt publiceras på hemsidan.
Till ansvariga för informationssatsningen har styrelsen utsett Bengt Larsson och Lars Nyström.
Har ni förslag, önskemål, tips om något att skriva och berätta om eller kanske egna texter och bilder - kontakta Bengt eller Lars

Mejla Bengt på: rannaes@icloud.com och Lars på: lars.h.nystrom@outlook.com
Det gäller även om ni saknar något eller har synpunkter på vägen styrelsen slagit in på.

Bengt L

Styrelsemöte 14 december 2023.
Från vänster Lars Nyström, Torgny Jonsson, Bengt Larsson, Inger Sandberg och Bo Sandberg. Peter Lysholm deltog via datorn vid bordskanten.

4 styrelsemedlemmar kunde inte delta på kvällens möte.

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)