Headerbild

Kategorier

Välkomna till segelsällskapets årsmöte 11 mars

2024-03-01 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Piteå segelsällskaps årsmöte står för dörren och det präglade senaste styrelsemötet som till stora delar handlade om förberedelser inför detta. Men även frågan om hur branden på Jävre-Sandholmen påverkar oss.

I februari brann Sjöfartsverkets två förråd på planen vid vår klubbanläggning i Jävre-Sandholmen. Byggnaderna användes av lotsverksamheten och är att betrakta som totalförstörda. I byggnaderna förvarades bland annat en svävare som också den förstördes.

Sjöfartsverkets byggnader innan de eldhärjades

Sjöfartsverket har i media sagt att anläggningen ska byggas upp igen. Men hur och när är inte klart.

Piteå segelsällskaps styrelse ska söka information om vad som händer och hur det påverkar oss. Byggnaderna står i direkt anslutning till det område där vi har nyttjanderätt (SCA äger marken). Vi har vårt jolleförråd direkt bakom de skadade byggnaderna och eldstaden och bryggan mycket nära.

Det finns förstås en massa obesvarade frågor om vad som händer. Men Pss vill vara med i processen, bevaka våra intressen och vara öppna för en lösning som blir bra för alla parter. Vice ordförande Bengt Larsson fick uppdraget att börja dra i dessa trådar. Har ni något inspel, kontakta Bengt.

Årsmötet genomförs 11 mars klockan 19.00 i Pitholms byagård. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar hålls ett medlemsmöte där huvudpunkten blir ett föredrag av medlemmar som deltog i Atlantöverseglingen i november-december.

Kom och hör deras berättelse och se bilder från resan med S/Y Sandvita. Varmt välkomna!

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)