Headerbild

Kategorier

Ulf Westerberg avtackad för sina insatser som Pss-ordförande

2024-03-18 i Allmänt

Vid ett välbesökt årsmöte i Pitholms byagård avtackades ordförande Ulf Westerberg som valt att lämna över klubban efter över tio år som ordförande. Till ny ordförande valdes Bengt Larsson.

Det var vid årsmötet 2013 som Ulf Westerberg valdes till ordförande efter Peter Lysholm. Efter elva år valde Ulf Westerberg att sluta i styrelsen på grund av tidsbrist. Han drar ett tungt last som ordförande för Bondö marina som fortfarande är under uppbyggnad.

Nyvalde ordförande Bengt Larsson tackar av avgående Ulf Westerberg som gjort elva år för segelsällskapet.

Årsmötet valde Bengt Larsson som ny ordförande. Han har varit med i segelsällskapet i dryga 20 år och suttit som vice ordförande de senaste åren.

Den nya styrelsen består nu av ordförande Bengt Larsson, vice ordförande Nils-Johan Larsson, sekreterare Lars Nyström, kassör Peter Lysholm och ledamöterna Inger Sandberg, Tomas Nilsson, Torgny Jonsson och Bo Sandberg samt suppleanterna Linda Brynolfsson och Lena Sundström.

Så här ser de nya kommittéerna ut:

  • Seglingskommitté:

Daniel Sällström (sammankallande), Jan Isaksson, Stefan Höglund, Malin Bergström och Tomas Nilsson.

  • Stugkommitté:

Florian Möller (sammankallande), Peter Lysholm, Torgny Jonsson och Jörgen Bergström.

  • Klubbkommitté:

Inger Sandberg (sammankallande), Annika Nilsson, Marianne Utterström och Elisabeth Bergquist.

Revisorer är Karl Erik Johansson och Marianne Utterström med Susanne Brynolfsson som revisorsuppleant och valberedningen består av Benny Bogren (sammankallande), Inger Sandberg och Bo Sandberg.

34 personer deltog i årsmötet i Pitholms byagård. Förutom valärendena fastställde mötet medlemsavgiften till oförändrade 600 kronor per år för familjemedlemskap och 400 kronor för enskild medlem. Likviditeten är god och en budget med i princip nollresultat spikades.

Välbesökt årsmöte, 34 personer slöt upp.

I ett efterföljande medlemsmöte delades segelsällskapets priser ut. Karl Erik Johansson fick utmärkelsen Björns minne för sina förnämliga insatser vid upprustning av klubbens anläggning i Jävre Sandholmen. Förutom diplom är priset ingår även middag för två vid någon av stans finare restauranger.

Karl Erik Johansson tilldelades Björns minne för sina insatser vid klubbanläggningen.

Festina med skepparen Daniel Sällström fick Tennstånkan - Pss vandringspris för årets segerrikaste båt.

Seglingskommittén lämnade förslag på sommarens kappseglingar. Här är det preliminära programmet för 2024:

Bondön Runt 15/6.
The Rumble on the Bay 13/7.
Två stycken träningsseglingar utanför Bondö marina 30/7 och 6/8
Klubbmästerskap: två bankappseglingar 10/8 samt en
distanskappsegling Vargödraget 11/8.
Lady Sail 24/8.
PT-klockan 7/9.

Mötena avslutades med fika och en mycket uppskattad bildvisning och föreläsning om Atlantöverseglingen sex Pss-are genomförde i slutet av förra året.

Nils-Johan Larsson och Ove Lundmark visade bilder och berättade om ARC rallyt från Kanarieöarna till St Lucia i Karibien under 18 dygn på Atlanten på First 47,7 S/y Sandvita med skeppare och ägare, Lars Hedman, som korsat Atlanten 29 gånger räknat från bägge hållen.

Lars N, Bengt L