Headerbild

Kategorier

Sjöfartsverket river och forslar bort brandrester inom kort

2024-05-16 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Sjöfartsverket jobbar vidare med att återställa förråden som eldhärjades i vintras. Inom kort ska brandresterna rivas och forslas bort. Byggstart för nya anläggningen beräknas till nästa vår.

Piteå segelsällskap för en dialog med Sjöfartsverket om förändringarna på Jävre-Sandholmen. Sjöfartsverket har påbörjat projekteringen för en ny anläggning i anslutning till lotskajen.

Planen är att bygga nytt förråd, kombinerat med övernattningsmöjligheter för lotsar och båtsmän. Nya säkerhetskrav på Sjöfartsverkets verksamhet för också med sig att lotsområdet ska stängslas in.

Grundidén är att bygga på samma plats som tidigare förråd och i riktning mot lotskajen. Det innebär att i skrivande stund kommer förändringen inte påverka segelsällskapets verksamhet i någon större utsträckning.

Vårt förråd för segeljollar, bryggfästet och eldstaden ska kunna vara kvar på samma plats.

Dock återstår många steg. Projekteringen har i princip bara startat och något färdigt förslag finns inte att ta ställning till. Sjöfartsverket förhandlar med markägaren och har bygglovsprocessen kvar.

Tidigare sade Sjöfartsverket att de skulle sätta upp ett större tält för förvaring av sina flytetyg och utrustning. Men de har hittat lösningar på annat håll och lämnat den tanken.

Däremot ska de inom kort riva bort brandresterna och sanera området för att undvika skaderisker nu när området börjar fyllas på med folk. Det är bara någon vecka bort.

Byggstarten för nya lotsanläggningen är planerad till våren 2025 om planerna går problemfritt genom alla instanser.

Bengt L

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)