Headerbild

Kategorier

Får mer fart i din segelbåt - segelsällskapet hjälper dig

2024-05-21 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Mannen till höger på den nya ljugarbänken vid klubbanläggningen i Jävre-Sandholmen heter Lars Nyström. Han är en av dem du kan få låna ombord på din egna båt för råd och tips.

Piteå segelsällskap har en ambition att sprida kunskap mellan medlemmar i syfte att lära sig segla bättre och därmed ha ännu roligare på sjön.

Mycket av detta sker naturligt vid medlemsträffar, kappseglingar eller kanske vid mötet vi bryggan eller båtupplaget. Andra vägar till kunskap är litteratur, tidskrifter eller surfa runt bland seglingstipsen på nätet. Någon har kanske gått eller funderat på seglarförbundets utbildningar.

Eller det mest självklara - göra sina 10 000 timmar. Den som seglar mycket, lär sig mycket.

Piteå segelsällskap erbjuder dig som medlem ytterligare en väg att att segla snabbare och högre. Ta ombord en van seglare på din egna båt och se om du kan gena lite i ambitionen att bli 10 000-timmarkunnig.

Har du rätt tvist i toppen av storseglet vid rådande vind, sitter skotpunkten där den ska och hur ska du prioritera telltales som tycks fladdra osymmetriskt. Eller när ska du vagna ner eller upp storskotet eller ...

Tre vana seglare har så här långt ställt sig till förfogande för projektet. Förutom Lars Nyström har också Bo Sandberg och Daniel Sällström satt upp sig på listan. Alla tre rutin och kunskap i mängder, även om de kanske inte tycker lika eller prioriterar samma saker när det kommer till segling.

Skulle det här projektet slå väl ut och de tre får för många uppdrag på era båtar, finns det många fler kunniga och rutinerade seglare i klubben. Men någonstans ska vi börja.

Tanken är att ni tar ombord någon ur trojkan, seglar runt på fjärden ett par timmar och mjölkar den vane seglaren på allt ni vill veta om potentiella förbättringar, hitta fel ni gör eller få reda på att ni gör exakt som man ska.

Erbjudandet gäller hela denna säsong men bygger att både båtägaren och läraren kan hitta en tid som passar båda.

För att göra det administrativt enkelt och sprida uppdragen ringer du ordförande Bengt Larsson om du är intresserad. Bengt sätter dig i kontakt med någon av de kunniga medlemmarna och så får ni tillsammans boka upp en lämplig tid. Kontaktuppgifter hittar du här.

Du behöver inte vara nybörjare för att ta del av det här projektet. Vi är många som kan vinna på att ta in andra synpunkter oavsett om tanken är att tävla eller bara segla snabbare till Luleå.

Det ger också näring åt de vana seglarna.

- Det är alltid roligt att vara på sjön, som en uttryckte det.

Adress

Piteå SS - Segling Hamptjärnsvägen 100 94640 Svensbyn

Kontakt

rannaes@icloud.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Årets viktiga datum (klicka på vimpeln)